Risvin och Chili
Blogg om kinesisk mat.
lördag 26 september 2015
Jordnötter och Selleri
›
En enkel kall rätt. Egentligen ska man använda den lite spädare kinesiska sellerin men jag brukar använda vanlig. Det kan vara en po...
14 kommentarer:
måndag 7 september 2015
Kokt kyckling med Shiitake och Fukien Old Wine
›
Jag ville laga något i vilket Fukien Old Wine spelar en framträdande roll. Beslutet föll på denna kokta kyckling som serveras i sitt eg...
1 kommentar:
måndag 24 augusti 2015
Fukien Old Wine
›
De kändaste kinesiska risvinerna kommer ifrån Shaoxing i Zhejiangprovinsen. Men det finns naturligtvis risvinsproduktion i andra område...
lördag 8 augusti 2015
Kall vattenspenat med vitlök och saltad chili
›
Detta är en väldigt enkel och god grön rätt, Recept: liang ban kong xin cai - Kallblandad vattenspenat liang ban - kallblandad kong...
7 kommentarer:
fredag 31 juli 2015
World Baijiu Day
›
På Lördagen den 8:e Augusti 2015 är det World Baijiu Day . De två närmaste barerna som uppmärksammar detta (för oss som bor i Sverige) hitt...
1 kommentar:
söndag 19 oktober 2014
Made in China
›
En ny kinesisk restaurang i Göteborg. På Tredje Långgatan. Med "modern" meny sades det mig. Verkar bra sa en kollega som promene...
4 kommentarer:
måndag 22 september 2014
Oxsvanssoppa med igelkottstaggsvamp
›
En god oxsvanssoppa som jag egentligen hade tänkt att göra med torkad shiitake men jag hittade inga sådana hemma så det fick bli igel...
1 kommentar:
›
Startsida
Visa webbversion