Ännu en grönsakswok. Här kombineras den lite jordiga paprikasmaken hos turkisk peppar med svarta bönor, vitlök och vinäger.
Recept: Douchi chao lajiao - Turkisk peppar wokad med svarta bönor
Douchi - jästa svarta bönor
Chao - "woka"
lajiao - paprika/chili
Ingredienser:
½ kg turkisk peppar
2 skivade vitlöksklyftor
1½ msk jästa svarta bönor
kycklingbuljong
1 tsk ljus risvinäger
salt
sesamolja
1. Dela upp den turkiska pepparn i bitar och rensa bort kärnorna.
2. Woka pepparn på medelvärme i minimalt med olja i ca 6 minuter. (Tills mjuknat och fått lite rynkor här och där).
3. Ta ur pepparn och höj värmen till max. Tillsätt lite mer olja.
4. Stek vitlöken och de svarta bönerna i ca 30 sekunder. Häll tillbaka pepparn. Stek runt snabbt och salta. Skvätt i en matsked eller två med buljong och slå på vinägern. Woka runt i 20-30 sekunder till.
5. Ta bort från värmen, skvätt över lite sesamolja, rör om och servera.
jag har en pappers burk med såna där jästa bönor kan man woka eller göra nån rätt me gansk mycket bönor i o hur ska de förvaras när jag har öppnat papper burken/ludvig
SvaraRaderaJag har de i kylen, verkar hålla hur länge som helst.
SvaraRadera