måndag 5 december 2011

Wokad blomkål med räkor


Vanliga kokta räkor som vi brukar ha dem här kallas på kinesiska Bei ji xia vilket betyder Arktiska räkor. Det är så lång jag vet inte någon traditionell ingrediens i något kinesiskt kök utan har börjat användas ganska nyligen. Här är ett enkelt wokrecept.

Recept: Bei ji xia chao cai hua - Arktiska räkor wokade med blomkål
bei ji - arktis/nordpolen
xia - räkor/kräftor
chao - woka
cai hua - blomkål

Ingredienser:
200g blomkål
20 skalade räkor
½ tsk salt
½ tsk ljus soja
½ hackad salladslök
1 tsk potatismjöl blandad med 1 msk vatten

1. Dela blomkålen i små buketter och blanchera dessa i ca 2 minuter. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.

2. Hetta upp olja i en wok och stek först salladslöken ett slag tills doften stiger tydligt ur woken. Lägg i blomkålen woka i en minut eller två. Tillsätt salt, soja och sist i  med potatismjölsblandningen. Woka runt i 10-20 sekunder till.

3. I med räkorna  och woka runt så att de blir varma och allt blandats ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar