Vegetarisk wok med "tofu-bambu" som den matigaste ingrediensen.
Recept: Xiqin muer chao fuzhu - Tofubambu wokad med selleri och svarta trä-öron
xiqin - selleri
muer - svarta trä-öron
chao - woka
fuzhu - tofubambu
Ingredienser:
1 msk hackad salladslök (det vita)
2 tsk skalad hackad ingefära
3 rejäla selleriskaft
3 tofubambu "pinnar"
10g torkade svarta trä-öron
några torkade röda chilis
1-2 tsk mörk vinäger
sichuanpepparolja
salt
1. Blötlägg svamp och tofu i hett vatten. (Tofun kan ta 1-2 timmar att bli mjuk).
2. Skär selleri, svamp och tofu i skivor. Skär chilin i korta längder och skaka ur kärnorna.
3. Hetta upp olja i en wok. Woka först ingefära, salladslök och chili. Bränn inte chilin. Lägg i sellerin och woka ca en minut. Tillsätt salt och vinäger. Woka runt alltsamman och tillsätt svampen och tofun. Woka runt och smaka av med sichuanpepparolja och salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar