lördag 20 mars 2010

Strimlad biff med vitlökstjälkar

En biffwok med milda smaker, vitlökstjälkarna suantai har en mild vitlöksmak. Vill man ha en kraftigare smak så skulle man nog kunna ha i lite chilibönsås, men allting man äter behöver ju inte vara laddat med chili.

Recept: Niu rou tiao chao suan tai - Strimlad biff med vitlökstjälkar
Niu rou - biff
tiao - tjocka strimlor
chao - woka
suan tai - vitlökstjälkar

Ingredienser:
300g fin biff (idag tog jag nötytterfile)
Ett knippe vitlökstjälkar
1 tsk ljus soja
2 tsk shaoxing risvin
1 tsk mörk soja
lite salt
1 msk potatismjöl blandat med 1 msk vatten
sesamolja

Sås:
1 tsk ljus soj
2 msk buljong
lite vitpeppar
½tsk potatismjöl
lite salt
lite socker

1. Skär köttet i grova strimlor. Marinera med sojor, risvin, salt och potatismjöls blandningen. Låt stå ca 10 minuter.

2. Skär vitlökstjälkarna i 4-5cm längder. Blanda ihop såsen i en liten skål.

3. Hetta upp 2-3dl olja i en wok. Blanda i köttet och när strimlorna släppt från varandra fiska upp dem och låt rinna av på hushållspapper.

4. Hetta upp 1 msk ny olja i woken. Woka vitlökskotten i ca en minut, lägg tillbaka biffen och woka en minut till. Slå i såsen och rör om. Ta av från värmen och ringla i lite sesamolja.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar