måndag 22 november 2010

Broccoli och morot i kryddig olja

Detta är en lite kryddstarkare grönsakswok.

Recept: Qiang chao xi lan hua - Kokt och sedan wokad broccoli
qiang - koka ngt. i vatten och sedan dressa med kryddig olja
chao - woka
xi lan hua - broccoli

Ingredienser:
250g broccoli
75g morot
1 tsk sichuanpeppar
3 hela torkade röda chilis
salt

1. Dela broccolin i ganska små bitar. Skär moroten i skivor. Dela chilin i korta längder och häll bort kärnorna.

2. Blanchera broccolin i 1-2 minuter.

3. Hetta upp olja på medelvärme och stek sichuanpepparen i några minuter. Fiska upp kornen och släng dem.

4. Lägg i chilin och stek tills dess lukten känns tydligt. Lägg då i broccolin och höj värmen till max. Woka i en minut och lägg sedan i morötterna samt salta efter smak. Woka i ca en minut till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar