fredag 5 november 2010

Kycklingtärningar med vattenkastanj

Till den här rätten måste man ha färska vattenkastanjer, det blir inte alls lyckat med burkvarianten. Annars är det en väldigt enkel rätt att laga, det enda som är lite arbetskrävande är att skala kastanjerna. Resultatet är en mild rätt med en fin kontrast mellan de mjuka kycklingbitarna och de krispiga vattenkastanjsbitarna.

Recept: Bi qi ji ding - Kycklingtärningar med vattenkastanj
bi qi - vattenkastanj
ji - kyckling
ding - tärningar

Ingredienser:
1 kycklingbröst (ca 180g)
15-20 vattenkastanjer
3/4dl passerad tomat, blandat med lite vatten
1 tsk socker
1 tsk salt
1 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten
det gröna från en salladslök, skivat

1. Skala vattenkastanjerna och skär dem och kycklingen i ungefär lika stora tärningar.

2. Hetta up olja i en wok och woka kycklingen tills den vitnat runt om. Lägg i vattenkastanjen och woka runt i ca 20 sekunder. Salta och sockra och woka i 20s till. Häll på den passerade tomaten och woka runt tills kycklingen är genomstekt (½ minut kanske).

3. Rör i potatismjölsbalndningen och häll upp på serveringsfatet när såsen tjocknat något. Strö salladslöken över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar