Förra veckan besökte jag Shenzhen i tjänsten. Vid några tillfällen lyckades jag komma ut och äta god mat. Här är ett par varianter av recept som jag tidigare lagat:
Sidfläsk ångkokt med rismjöl och sötpotatis
Det är mycket vanligt att denna rätt tillagas med gröna ärtor, som i detta recept, men det blev väldigt gott med grovt tärnad sötpotatis istället.
Flodräkor wokade med Kinesisk Gräslök
Största skillnaden mot det recept jag använt tidigare är att här i fanns en hel del färsk grön chili (inte superstark) och det var nog lite mörk soja i också.
Sidfläsk ångkokt med rismjöl och sötpotatis
Det är mycket vanligt att denna rätt tillagas med gröna ärtor, som i detta recept, men det blev väldigt gott med grovt tärnad sötpotatis istället.
Flodräkor wokade med Kinesisk Gräslök
Största skillnaden mot det recept jag använt tidigare är att här i fanns en hel del färsk grön chili (inte superstark) och det var nog lite mörk soja i också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar