måndag 5 maj 2014

Ångkokt Luffa på glasnudlar med friterad vitlök, jästa bönor och saltad chili


Det är ganska typisk Hunanesisk smaksättning på denna vegetariska rätt. Luffan blir smältande mjuk men glasnudlarna behåller lite spänstighet.

Recept: Suan rong fen si zheng si gua - Luffa ångkokad med hackad vitlök och glasnudlar
suan rong - hackad vitlök
fen si - glasnudlar
zheng - ångkoka
si gua - luffa

Ingredienser:
200-250g luffa
100g torra glasnudlar
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk jästa bönor
2 msk hackad saltad chili
lite matolja

1. Låt glasnudlarna bli mjuka i hett vatten. Ta upp dem, låt rinna av och sprid ut i botten av en skål.

2. Skala och skiva luffan på diagonalen i långa skivor. Lägga dessa ovanpå glasnudlarna.

3. Skölj de jästa bönorna och lägg dessa samt den saltade chilin ovanpå luffan.

4. Ångkoka luffan och nudlarna i ca 15 minuter.

5. Hacka vitlöken. Fritera den guldbrun i lite olja. Strö vitlöken över rätten och ringla även över oljan i vilken vitlöken friterades.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar