Det är ganska typisk Hunanesisk smaksättning på denna vegetariska rätt. Luffan blir smältande mjuk men glasnudlarna behåller lite spänstighet.
Recept: Suan rong fen si zheng si gua - Luffa ångkokad med hackad vitlök och glasnudlar
suan rong - hackad vitlök
fen si - glasnudlar
zheng - ångkoka
si gua - luffa
Ingredienser:
200-250g luffa
100g torra glasnudlar
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk jästa bönor
2 msk hackad saltad chili
lite matolja
1. Låt glasnudlarna bli mjuka i hett vatten. Ta upp dem, låt rinna av och sprid ut i botten av en skål.
2. Skala och skiva luffan på diagonalen i långa skivor. Lägga dessa ovanpå glasnudlarna.
3. Skölj de jästa bönorna och lägg dessa samt den saltade chilin ovanpå luffan.
4. Ångkoka luffan och nudlarna i ca 15 minuter.
5. Hacka vitlöken. Fritera den guldbrun i lite olja. Strö vitlöken över rätten och ringla även över oljan i vilken vitlöken friterades.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar