Detta är en enkel rätt med en av mina favoritgrönsaker: stjälksallad.
Recept: Roumo douban wosun - Fläskfärs och chilibön stjälksallad
roumo - fläskfärs
douban - kort för doubanjiang - chilibönsås
wosun - stjälksallad
Ingredienser
400g stjälksallad
150g fläskfärs*
1-2 msk chilibönsås**
1 tsk vitt socker
1-2 vitlöksklyftor
*) Mest autentiskt blir det om man hackar grovt själv med en cleaver, men köpefärs duger det med även om den brukar vara något finkornig.
**) Chilibönsås brukar vara ganska salt så det behövs inget extra salt.
1. Skala stjälksalladen och skär den i tärningar, sikta på 1cm sida ungefär. Hacka vitlöken.
2. Häll en dryg halvliter vatten i woken och koka upp. Lägg i stjälksalladen och låt koka ett par minuter. Tag upp sila av vattnet och skölj med kallvatten. Låt rinna av.
3. Hetta nu upp olja i woken. Stek sedan vitlök och chilibönsås ett slag så oljan rödnar och doften stiger tydligt upp ur woken. Lägg sedan i köttfärsen och woka tills den vitnat. Lägg i stjälksalladen och woka en minut eller så, häll i sockret under tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar