tisdag 24 juni 2014

Ärtskott med hundrablads-doufu


Torkad doufu finns i många varianter, till den här enkla rätten fungerar färdig hundrabladsdoufu utmärkt. Det är bara att strimla. Smakerna kommer från ärtskotten och sesamolja.

Recept: Dou miao ban bai ye dou fu - Ärtskott blandat med hundrablads doufu
dou miao - ärtskott
ban - blanda
bai ye doufu - hundrablads doufu

Ingredienser:
150g ärtskott
150g hundrablads doufu
1 tsk olja (t.ex raps)
1 tsk sesamolja
1/4 tsk salt

1. Strimla doufun.

2. Koka upp vatten och låt doufustrimlorna koka i ca 1 minut. Ta upp med hålslev och låt rinna av i durkslag.

3. Låt ärtskotten mjukna ett slag i det heta vattnet. Sleva upp och låt rinna av.

4. Blanda doufustrimlor, ärtskott, oljor och salt. Stjälp upp på ett serveringsfat.

3 kommentarer:

  1. Härligt recept, borde väl finnas hundrablads doufu att köpa i Stockholm?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det borde inte vara så svårt. Finns inte "färdiga" så kanske i frysdisken eller torkade.

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera