CCTV har gjort denna serie av korta filmer som var och en beskriver ett av de åtta stora köken i den Kinsesiska matlagningen. De är ganska intressanta även om det kanske intervjuas lite väl många lokalpatriotiska äldre herrar.
Här är länkar till de åtta filmerna (efter ett kort intro utan textning kommer det engelsk text) :
1. Chuan cai - från Sichuan
2. Lu cai - från Shandong
3. Xiang cai - från Hunan
4. Hui cai -från Anhui
5. Zhe cai - från Zhejiang
6. Su cai - från Jiangsu
7. Yue cai - från Guangdong
8. Min cai - från Fujian
Sedan så gjorde man också ett avsnitt om maten i Jiangxi som inte är ett av de "stora" köken.
9. Gan cai - från Jiangxi
Här är länkar till de åtta filmerna (efter ett kort intro utan textning kommer det engelsk text) :
1. Chuan cai - från Sichuan
2. Lu cai - från Shandong
3. Xiang cai - från Hunan
4. Hui cai -från Anhui
5. Zhe cai - från Zhejiang
6. Su cai - från Jiangsu
7. Yue cai - från Guangdong
8. Min cai - från Fujian
Sedan så gjorde man också ett avsnitt om maten i Jiangxi som inte är ett av de "stora" köken.
9. Gan cai - från Jiangxi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar