torsdag 17 juli 2014

Jiannanchun Chiew


Jiannanchun Chiew är en baijiu av typen nongxiang - vilket betyder ungefär tjock eller fyllig arom, ibland ser man på engelska "strong aroma". Denna typ av baijiu har en kraftig smak med både nötiga och fruktiga toner som hänger kvar länge i munnen. Det är långt ifrån alla här i Europa som kommer överens med den. Den här flaskan fick jag faktiskt från en kollega som i sin tur fått den i present men tidgare lovat sig själv att aldrig dricka något sådant här igen.

Jiannanchun görs i Mianzhi Sichuan, en stad som drabbades mycket hårt av jordbävningen 2008. Nu verkar dock företaget ha återhämtat sig bra efter detta.

I spritproduktionen på Jiannanchun används durra, ris, glutinöst ris samt vete som ingredienser.

Just denna sorten är deras huvudprodukt. De har lyxigare varianter och minst en billigare. Alkoholhalten ligger på 52% (men den finns nedspädd till 46% och 38%). Priset ligger kring 350 RMB för en sådan här flaska (500 ml).

5 kommentarer:

 1. Kinesisk sprit verkar intressant synd bara att det inte går att få tag på i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske finns en marknad att ta.

   Radera
  2. Bra idé frågan är hur stor marknaden är i Sverige. Kinesiskt öl finns redan så varför inte sprit?Dock är väl öl lättare att introducera än sprit med lite utmanade smaker.

   Radera
  3. Den kinesiska öl som finns är ju dock vanlig industrilager.
   Vad gäller spriten måste man nog få igång ett nörderi runt det.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera