Detta är en väldigt enkel och god grön rätt,
Recept: liang ban kong xin cai - Kallblandad vattenspenat
liang ban - kallblandad
kong xin cai - vattenspenat
Ingredienser:
1 bunt vattenspenat
hackad vitlök
saltad hackad chili
sesamolja (ungefär 1 tsk)
1. Skär av stammarna ca 3cm nedanför bladen. Dela stammarna i kortare sektioner, låt bladen vara odelade.
2. Koka up vatten i en kastrull, Släng i stambitarna och låt koka 1-2 minuter. Lägg sedan i bladen och låt det hela koka tills balden mörknat och mjuknat.
3. Häll av vattnet. Spola kallt. Pressa försiktigt ur överflödigt vatten.
4. Blanda med vitlöken, chilin och oljan.
Tack
SvaraRaderaTrevligt att du är igång igen!
/Tompa
Tack! Nu ska jag nog få lite tid över till detta.
RaderaHåller med Tompa, kul att du är igång igen :)
RaderaDin blogg om kinesisk mat är bäst i världen. Stå på, Erik.
SvaraRaderaJohan
Din blogg om kinesisk mat är bäst i världen. Stå på, Erik.
SvaraRaderaJohan
Tack, tack det ska jag göra.
RaderaInga riskok värda att blogga om under semestern? :)
SvaraRadera/Tompa