En enkel kall rätt. Egentligen ska man använda den lite spädare kinesiska sellerin men jag brukar använda vanlig. Det kan vara en poäng att skära bort det trådigaste skicktet från kvistarna men inte nödvändigt.
Recept: Huashengren ban qincai (花生人拌芹菜)- Jordnötskärnor blandade med kinesisk selleri.
huashengren - jordnötskärnor
ban - blanda
qincai - kinesisk selleri
Ingredienser:
150g råa jordnötskärnor
250g (kinesisk) selleri
färsk oskalad ingefära
3 salladslökar
2 stjärnanis
salt
sesamolja
sichuanpepparolja
1. Blötlägg de råa jordnötskärnorna i 15-20 minuter i kallt vatten.
2. Dela de tjocka ändarna av salladslöken i korta bitar. Skiva upp 5 skivor ingefära med skal.
3. Koka upp vatten och lägg i jordnötskärnor, ingefära, salladslök och stjärnanis samt 1 tsk salt.
4. Låt koka på hög värme i 20 minuter ta sedan bort från värmen och låt stå i 10 minuter till.
5. Fiska upp jordnötterna och låt dem rinna av. Släng kryddorna.
6. Dela sellerin i bitar och koka upp vattnet igen. Koka selleribitarna i ca 3 minuter och spola sedan kalla och låt rinna av.
7. Blanda jordnötter, selleri, sesamolja, sichuanpepparolja och lite mera salt och häll upp på ett serveringsfat.
Tips på ställe som säljer råa jordnötskärnor?
SvaraRaderaDet brukar finnas i Asienaffärerna.
RaderaTycker du har lagt av lite på takten här på bloggen, men det har säkert sina själ
SvaraRaderaVill rekommendera en bra serie som ligger på youtube
https://www.youtube.com/watch?v=qhhXOXfufFc
Med vänlig hälsning, Tompa
Ja, tyvärr har jag inte tagit mig tid för det här på ett tag. Jobb, jobb, jobb.
RaderaSka kolla in serien.
mvh
Eric
Vet hur det kan vara, har gjort att kolla din blogg en del av mitt jobb :)
Radera/Tompa
Nu har det gått 1år 0ch 1 dag sedan sista inlägget :(
SvaraRadera/Tompa
Ja, fan det är dåligt. Har inte varit så motiverad på matlagningsfronten ett tag nu. Jag hoppas på ett "återfall" snart.
RaderaHoppas jag med.... :D
RaderaLite motivation!
SvaraRaderahttps://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/jul/17/china-best-kept-food-secret-fuchsia-dunlop-jiangnan-recipes-sea-bass-prawns
/Tompa
Passar på att önska ett gott nytt år!
SvaraRadera/Tompa
Tack och gott nytt själv!
Radera/Eric
Ingenting från kinesiska nyåret?
SvaraRadera/Tompa
Nä, min fru var jätteförkyld så vi gjorde bara lite jaozi.
RaderaIngen nya smak på midsommarsillen?
SvaraRadera/Tompa