Det blir ingen jätteportion av det här receptet så det går bra att dubbla. Vill man ha det 100% vegetariskt så se bara till att det är vegetarisk "ostronsås".
Recept: Hao you cha shu gu - Poppelsvamp i ostronsås
hao you - ostronsås
cha shu gu - poppelsvamp
Ingredienser:
3dl torkad poppelsvamp
10g torkade svarta träd-öron
1 bit skalad, skivad ingefära
2 salladslökar, den nedre biten, i korta längder
½ tsk salt
½ tsk socker
2 msk ostronsås
1. Blötlägg poppelsvamp och trädöron i hett vatten (separata skålar). Skär bort fästena från trädöronen och de jordiga bitarna från poppelsvampen. Skär poppelsvampen i 5cm längder. Dela de största trädöronen i lite mindre bitar.
2. Koka upp vatten och låt poppelsvampen koka i ca 5 minuter så att den mjuknar något. Häll av och låt droppa torr.
3. Hetta upp olja i en wok och woka först ingefäran och salladslöken tills deras doft stiger tydligt ur woken. Lägg därefter i poppelsvampen och trädöronen och woka dem i ett par minuter. Salta, sockra och woka 20 sekunder till. Häll i ostronsåsen och woka i ca 30 sekunder till. Servera.
lördag 7 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar