söndag 30 oktober 2011

Brysselkål och doufu i ostronsås


Moroten är med mest för färgens skull.

Recept: Hao you doufu xiao gan lan - Brysselkål och doufu i ostronsås
hao you - ostronsås
doufu - doufu
xiao gan lan - brysselkål

Ingredienser:
250g fast doufu
250g brysselkål
20g morot
1 salladslök
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk ostronsås

1. Skär doufun i tärningar. Bryssekålen i kvartar och moroten och salladslöken  i tunna skivor.

2. Hetta upp olja i en wok och stek först salladslöken tills doften stiger tydligt upp ur pannan.

3. Lägg i brysselkålen och woka runt ett slag, lägg i doufu och morot och woka ett slag till.

4. Ta i salt, socker och ostronsås och woka tills brysselkålen blivit lagom mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar