söndag 30 oktober 2011
Brysselkål och doufu i ostronsås
Moroten är med mest för färgens skull.
Recept: Hao you doufu xiao gan lan - Brysselkål och doufu i ostronsås
hao you - ostronsås
doufu - doufu
xiao gan lan - brysselkål
Ingredienser:
250g fast doufu
250g brysselkål
20g morot
1 salladslök
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk ostronsås
1. Skär doufun i tärningar. Bryssekålen i kvartar och moroten och salladslöken i tunna skivor.
2. Hetta upp olja i en wok och stek först salladslöken tills doften stiger tydligt upp ur pannan.
3. Lägg i brysselkålen och woka runt ett slag, lägg i doufu och morot och woka ett slag till.
4. Ta i salt, socker och ostronsås och woka tills brysselkålen blivit lagom mjuk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar