onsdag 19 oktober 2011

Rissoppa med havregryn och pumpa


Begreppet zhou (粥) brukar ju översättas med "rissoppa" men det kanske vore bättre att kalla det "grynsoppa" ty zhou görs på alla möjliga gryn. Dagens soppa är på ris och havregryn. Det blir 3-4 skålar av detta recept.

Recept: Yan mai nan gua zhou - Rissoppa med havregryn och pumpa
yan mai - havregryn
nan gua - pumpa
zhou - rissoppa

Ingredienser:
50g långkorningt ris
30g havregryn
150 g pumpa
salt

1. Skölj riset och låt det dra i kallt vatten i ca 30 minuter. Häll bort detta vatten efteråt. Skala och dela pumpan i ganska små bitar.

2. Lägg riset i en kastrull och fyll på med ca en liter vatten. Koka upp och låt sedan koka försiktigt under lock i 20 minuter.

3. Lägg i pumpan och koka utan lock på låg värme i ca 10 minuter.

4. Lägg i havregrynen och koka utan lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar