När termometern kröp ner på tvåsiffriga minusgrader blev jag sugen på Huo guo (火锅) eller Hot-pot som det brukar heta på engelska.
Jag kokade två buljonger. En mild på kyckling med lite risvin, ingefära och salladslök i och en stark och bedövande på nötkött (snarare en gryta än en buljong; följde i princip detta recept fast utan potatis och något mer vätska.)
Tillbehören bestod denna gången av tunnskivat lamm, enokisvamp, bambusvamp, shanghai pak choy och solrosskott. I den starka delen gömmer det sig ett halvt kilo nötkött så vi lyckades bli mätta.
Extra tillbehör som förhöjer är sesamsås och hackad färsk koriander.
I Kina finns speciella Hot-pot restauranger, här finns lite bilder från en sådan.
Jag kokade två buljonger. En mild på kyckling med lite risvin, ingefära och salladslök i och en stark och bedövande på nötkött (snarare en gryta än en buljong; följde i princip detta recept fast utan potatis och något mer vätska.)
Tillbehören bestod denna gången av tunnskivat lamm, enokisvamp, bambusvamp, shanghai pak choy och solrosskott. I den starka delen gömmer det sig ett halvt kilo nötkött så vi lyckades bli mätta.
Extra tillbehör som förhöjer är sesamsås och hackad färsk koriander.
I Kina finns speciella Hot-pot restauranger, här finns lite bilder från en sådan.
Letar och letar, men hittar ingen så där bra gryta som på bilden. Har du något tips för Sthlm, Malmö, Uppsala, Köpenhamn?
SvaraRaderaDen har jag köpt i Kina. Finns nog inget mer att göra än att leta i de asiatiska affärerna. Dock inte säkert att det finns att få tag på någon.
Radera