söndag 9 december 2012

Kylan har kommit; dags för Hot-pot.

När termometern kröp ner på tvåsiffriga minusgrader blev jag sugen på Huo guo (火锅) eller Hot-pot som det brukar heta på engelska.


Jag kokade två buljonger. En mild på kyckling med lite risvin, ingefära och salladslök i och en stark och bedövande på nötkött (snarare en gryta än en buljong; följde i princip detta recept fast utan potatis och något mer vätska.)

Tillbehören bestod denna gången av tunnskivat lamm, enokisvamp, bambusvamp, shanghai pak choy och solrosskott. I den starka delen gömmer det sig ett halvt kilo nötkött så vi lyckades bli mätta.

Extra tillbehör som förhöjer är sesamsås och hackad färsk koriander.

I Kina finns speciella Hot-pot restauranger, här finns lite bilder från en sådan.

2 kommentarer:

  1. Letar och letar, men hittar ingen så där bra gryta som på bilden. Har du något tips för Sthlm, Malmö, Uppsala, Köpenhamn?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har jag köpt i Kina. Finns nog inget mer att göra än att leta i de asiatiska affärerna. Dock inte säkert att det finns att få tag på någon.

      Radera