torsdag 27 december 2012

Sjögurka med shiitake


Shiitakesvamp står för smaken i denna rätt. Lite ostronsås och socker avrundar det hela. Sjögurkan bidrar mest med en intressant konsistens.

Recept: Haishen xianggu  - Sjögurka med shiitake
haishen - sjögurka
xianggu - shiitake

Ingredienser:
200g inordninggjord sjögurka
6 stora torkade shiitakehattar
½ msk ljus soja
1½ msk ostronsås
1 tsk socker
1 salladslök
1 tsk potatismjöl blandat med 1 msk kallt vatten

1. Lägg svampen tillsammans med 2-3dl vatten i en kastrull och 1 msk olja. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i en timme. Krama ur svamparna i spadet och strimla dem. Spara spadet.

2. Strimla sjögurkan och skär salladslöken i korta längder.

3. Hetta upp lite olja i en wok och stek först salladslöken ett slag. Lägg sedan i sjögurka, svamp, soja, svampspad, socker och ostronsås. Rör om och låt koka i ca 2 minuter och rör sedan i potatismjölsblandningen. Detta är en ganska brun rätt så strö gärna något grönt ovanpå t.ex lite salladslök eller koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar