söndag 27 november 2011
Ångkokta pilgrimsmusslor med glasnudlar
Färska pilgrimsmusslor med rom i ska det vara i det här receptet som blir en trevlig förrätt.
Recept: Zheng bei - Ångkokta musslor
zheng - ångkoka
bei - musslor
Ingredienser:
5 färska pilgrimsmusslor
30g glasnudlar
det gröna från en salladslök
1 msk hackad vitlök
1 msk skalad hackad ingefära
2 tsk chilibönsås
2 tsk ostronsås
2 tsk matolja
2 tsk sesamolja
1 tsk kinesisk bai jiu (jag tog Diaoyutai Special Banquet Wine idag)
1. Blötlägg glasnudlarna i hett vatten. Låt stå i 10 minter. Skär dem i längder på ca 5 cm.
2. Öppna musslorna och ta ut muskeln och romsäcken. Släng resten (gälar m.m.). Skrubba insidan på den välvda skaldelen. Skåra muskelbitarna så de har en chans att bli klara rakt igenom på ganska kort tid.
3. Lägg rom och muskler i en skål. Blanda ihop vitlök, ingefära, chilibönsås, ostronsås, bai jiu och oljor till en sås och häll över musslorna. Rör i glasnudlarna. Ångkoka detta i ca 5 minuter.
4. Lägg upp en muskel och en romsäck i varje skalhalva tillsammans med lite sås och glasnudlar. Strö finhackad grön salladslök över. Ät innan det kallnar!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar