onsdag 23 november 2011

Stekta tigerräkor med broccoli och cashewnötter


Det här är en rätt som man säkert kan hitta på en svensk "Kinakrog". Det är dock en autentisk kinesisk rätt som om den lagas med lite känsla och man inte drygar ut med massa sunkiga burkgrönsaker blir riktigt god.

Recept: Xilanhua yaoguo chao xiaren - Skalade räkor wokade med broccoli och cashewnötter
xilanhua - broccoli
yaoguo - cashewnötter
chao - woka
xiaren - skalade räkor

Ingredienser:
250g skalade råa tigerräkor
150g broccoli
50g naturella cashewnötter
1 rejäl vitlöksklyfta
1 tsk shaoxing risvin
svartpeppar
salt
1 msk ostronsås
1 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten

1. Lägg rkorna i en skål, häll över vin, 1/4 tsk satlt och dra några varv med svartpepparkvarnen. Blanda och låt stå i minst 5 minuter.

2. Dela broccolin i bitar och finhacka vitlöken.

3. Blanchera broccolin i några minuter (lättsaltat vatten). Spola den sedan med kallt vatten.

4. Hetta upp olja i en wok och stek nötterna tills de får fin färg. Ta upp dem och lägg dem åt sidan.

5. Släng i vitlöken i oljan och låt den steka i ca 20 sekunder. Läg sedan i räkorna och stek dem så att de är på gränsen till klara.

6. Lägg i ostronsås och broccoli. Woka runt tills allt är blandat och varmt. Slå då i potatismjölsblandningen och blanda runt i 10-20 sekunder till. Strö i nötterna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar