onsdag 15 februari 2012

Anklever Sichuan


En kall rätt på anklever med typiska sichuansmaker: sichuanpeppar och chili. Gurkan är inte alltid med men jag tycker lever och gurka går väldigt bra ihop.

Recept: Chuan shi ban ya gan - (kall)Blandad lever på Sichuansätt
chuan shi - Sichuan stil
ban - blanda
ya - anka
gan - lever

Ingredienser:
300g anklever
1 tsk sichuanpeppar
½ tsk salt
1 msk ostronsås
2 msk chiliolja
(gurka)

1. Koka anklevern tills den är färdig helt igenom (ca 10 minuter).

2. Låt levern kallna och skär den i bitar.

3a. Stöt sichuanpepparen grovt och blanda med salt, ostronsås och chiliolja. Blanda med levern och eventuellt med lite gurkskivor.

3b. Alternativt: Istället för att blanda ihop allt så lägg lever (och ev. gurka) på en tallrik och häll såsen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar