Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. En mild variant jag lagt upp tidigare är denna. Lägger man i riktigt mycket chilibönsås så hamnar man i en alternativ "rödbrässering" som är vanlig till nötkött. Det finns också mellanting mellan dessa som inte riktigt innehåller lika mycket chilibönsås.
Gör så här:
1. Dela ca 500-600g högrev i bitar och blanchera dem.
2. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa: skivad ingefära, cassia, hel torkad chili, salladslök (det vita), sichuanpeppar och/eller stjärnanis. Woka ett slag och lägg i köttet. Woka lite till.
3. Täck med vatten och slå i lite ljus och lite mörk soja, lite ljus vinäger och salta. Koka upp och låt sedan koka på svag värme ca 2½ timmar.
4. Dela potatisen i bitar och lägg i. Koka i 20-30 minuter till.
Alternativ: Fritera potatisen innan kokningen.
Alternativ: Gör kokningen i lergryta i ugn (150 grader C blir bra). Lämnar spisen fri för annat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar