söndag 20 maj 2012

Sparris wokad med tusenårigt ägg


Grön sparris och tusenårigt ägg passar bra ihop. Denna gången använde jag bara ett ägg, gör jag detta igen så blir det två.

Recept: Lusun chao pidan - Sparris wokad med tusenårigt ägg
lusun - sparris
chao - woka
pidan - tusenårigt ägg.

Ingredienser:
250g grön sparris
1-2 tusenåriga ägg
1 rejäl vitlöksklyfta
salt

1. Bryt bort de träiga ändarna från sparrisen och skiva sedan på diagonalen i långa skivor. Hacka vitlöken. Skala och skär äggen i bitar. (Olja kniven så kladdar det inte fast så mycket.)

2. Hetta upp olja i en wok och woka först vitlöken i ca 20 sekunder. Lägg i sparrisen och woka i ca en minut. Lägg i äggbitarna och woka ca 30 sekunder till. Salta under tiden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar