Recept: Qingchao xian chandou - "Klar"-wokade färska bondbönor
qingchao - "klar"-woka (klar som i clear)
xian - färsk
chandou - bondbönor
Ingredienser:
ca 1kg bondbönor i sina skidor
½ mellanstor röd paprika
½ mellanstor gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 liten salladslök
1tsk salt
½ tsk vitt socker
1. Ta ut bönorna ur sina skidor och skala sedan bort de ljusgröna höljena från varje böna. (Det sista kan ta lite tid.) Skiva vilöken och salladslöken. Separera de gröna och de vita salladslöksskivorna. Skär paprikorna i fyrkantiga bitar.
2. Koka upp vatten och låt bönorna koka i ca 2 minuter. Skölj de sedan med kallt vatten och låt droppa av.
3. Hetta upp olja i en wok. Woka först vitlök och de vita salladslöksskivorna tills deras doft stiger tydligt från woken. Lägg sedan i bönor och paprika. Woka runt så att allt blandas, häll sedan i salt och socker. Woka i ca 1 minut till. Strö till sist i de gröna salladslöksskivorna och blanda runt några varv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar