måndag 6 augusti 2012

Vitlöksdoftande chicken nuggets


Ett kinesiskt recept på chicken nuggets. Skräpmatsvarning utfärdas! Det behövs någon form av dipp till.

Recept: Suan xiang ji mihua - Vitlöksdoftande chicken nuggets
suan - (da suan) vitlök
xiang - doftande
ji  mihua - chicken nuggets

Ingredienser:
250g kycklingbröstfilé
1 msk pressad vitlök
svartpeppar
1/4 tsk salt
½ tsk shaoxing risvin
ett ägg
potatismjöl
pankoströbröd

1. Skär kycklingen i bitar och blanda med risvinet och vitlöken. Dra över ganska mycket svartpeppar. Låt stå i ca 15 minuter.

2. Rör i ägget och tillräckligt med potatismjöl för att det ska bli en kladdig smet. Rör sedan ned pankoströbröd så att bitarna får hyfsad täckning.

3. Fritera i omgångar tills ytan vitnat och smeten satt sig ordentligt.

4. Lägg tillbaka alla kycklingbitarna i oljan och fritera gyllengula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar