Ett kinesiskt recept på chicken nuggets. Skräpmatsvarning utfärdas! Det behövs någon form av dipp till.
Recept: Suan xiang ji mihua - Vitlöksdoftande chicken nuggets
suan - (da suan) vitlök
xiang - doftande
ji mihua - chicken nuggets
Ingredienser:
250g kycklingbröstfilé
1 msk pressad vitlök
svartpeppar
1/4 tsk salt
½ tsk shaoxing risvin
ett ägg
potatismjöl
pankoströbröd
1. Skär kycklingen i bitar och blanda med risvinet och vitlöken. Dra över ganska mycket svartpeppar. Låt stå i ca 15 minuter.
2. Rör i ägget och tillräckligt med potatismjöl för att det ska bli en kladdig smet. Rör sedan ned pankoströbröd så att bitarna får hyfsad täckning.
3. Fritera i omgångar tills ytan vitnat och smeten satt sig ordentligt.
4. Lägg tillbaka alla kycklingbitarna i oljan och fritera gyllengula.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar