Jag tror aldrig att jag stött på tillagade ostron på någon västerländsk restaurang. I Kina däremot är nog råa ostron en ganska marginell företeelse. Det här är en enkel och mycket välsmakande wok men det krävs ganska många ostron för att det ska bli någon större mängd. Idag gjorde på 12 ostron och det resulterar bara i en ganska liten skål färdig rätt. Här är receptet för tolv, dubbla gärna.
Recept: Jiang cong shenghao - Ostron med ingefära och salladslök
jiang - ingefära
cong - salladslök
shenghao - färska ostron
Ingredienser:
12 ostron
lite skalad färsk ingefära
1 salladslök
½ msk shaoxing risvin
½ msk ljus soja
½-1 msk ostronsås
lite salt
1. Öppna ostronen och ta försiktigt ut köttet. Salta lite över dem och skölj sedan försiktigt bort skalrester och annat.
2. Hacka det vita på salladslöken samt skär några strimlor från det gröna som garnering.
3. Blanda vin, soja och ostronsås i en liten skål
4. Blanchera ostronen som hastigast. Detta får dem att dra ihop sig till en bra form.
5. Hetta upp olja i en wok och woka först ingefäran och salladslöken tills deras doft stiger tydligt ur woken.
6. Lägg i ostronen och woka försiktigt tills allt är blandat.
7. Häll i såsen och woka i 20-30 sekunder till. Servera toppat med lite strimlor av grön salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar