Färsk Shitake har en mjuk och fin konsistens samt en mildare smak än de torkade. Här i en wok med fläskfilé, ostronsås och lite grönsaker.
Recept: Haoyou xian xianggu chao roupian - Ostronsås och färsk shitake wokade med skivat fläskkött
Haoyou - ostronsås
xian - färsk
xianggu - shitake
chao - woka
roupian - (fläsk)köttskivor
Ingredienser:
200g skivad fläskfilé
1 msk shaoxing risvin
½ tsk salt
1 tsk socker
1 tsk potatismjöl
en handfull färsk shitake
1 liten grön paprika, skuren i bitar
några morotskivor
en skivad vitlöksklyfta
1-2 msk ostronsås
2 tsk hackad ingefära
det vita från en salladslök, finskivat
en skvätt kycklingbuljong
1. Marinera köttet med vinet, sockret, saltet och potatismjölet i ca 15 minuter.
2. Hetta upp oölja i en wok och stek först ingefära och salladslök tills det doftar tydligt.
3. Släng i köttet och woka ett slag. Lägg i morotskivorna efter ett tag. När köttet nästan är färdigt lägg i svamp, vitlök och ostronsås. Woka runt lite grann och häll i buljongen. Ta sist i paprikan och blanda om allt ordentligt. Salta eventuellt lite till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar