lördag 6 oktober 2012

Tusenåriga ägg med suan cai



Suan Cai - syrad bladsenap - ger denna rätt en genomträngande syra. De tusenåriga äggen bidrar till en intressant smakpalett men i det här sällskapet så försvinner deras agressivaste smaker. En bra buljong höjer det hela.

Recept: Pidan jin suancai - Tusenåriga ägg i buljong med syrad grönsak
pidan - tusenårigt ägg
jin - "lägga ner i vätska"
suancai - syrad grönsak


Ingredienser:
300g suan cai
2 tusenåriga ägg
1 msk skalad, hackad ingefära
3 dl bra buljong
1 tsk mörk vinäger
3/4 tsk salt
vitpeppar
½ tsk sesamolja
lite hackad färsk röd chili

1. Skölj och skär den syrade senapen i bitar. Skala och skär äggen i bitar.

2. Koka upp buljongen och lägg i äggbitarna. Låt dem koka försiktigt i ca 3 minuter. Lägg då i vinäger, ingefära, salt och dra några varv med vitpepparkvarnen.

3. Lägg i den syrade senapen och ringla över sesamoljan.

4. Häll upp i en skål och strö den röda chilin ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar