Suan Cai - syrad bladsenap - ger denna rätt en genomträngande syra. De tusenåriga äggen bidrar till en intressant smakpalett men i det här sällskapet så försvinner deras agressivaste smaker. En bra buljong höjer det hela.
Recept: Pidan jin suancai - Tusenåriga ägg i buljong med syrad grönsak
pidan - tusenårigt ägg
jin - "lägga ner i vätska"
suancai - syrad grönsak
Ingredienser:
300g suan cai
2 tusenåriga ägg
1 msk skalad, hackad ingefära
3 dl bra buljong
1 tsk mörk vinäger
3/4 tsk salt
vitpeppar
½ tsk sesamolja
lite hackad färsk röd chili
1. Skölj och skär den syrade senapen i bitar. Skala och skär äggen i bitar.
2. Koka upp buljongen och lägg i äggbitarna. Låt dem koka försiktigt i ca 3 minuter. Lägg då i vinäger, ingefära, salt och dra några varv med vitpepparkvarnen.
3. Lägg i den syrade senapen och ringla över sesamoljan.
4. Häll upp i en skål och strö den röda chilin ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar