Detta är ett mycket bra sätt att anrätta igelkottstaggsvamp. Svampen serveras med någon sorts grön grönsak. Vanligast är nog choy sum (caixin). Jag använde idag vanlig bok choy (jag kom ihåg fel i affären och det fick bli så).
Recept: Igelkottstaggsvamp med bok choy - Baicai houtougu
[Egentligen ska det vara: Igelkottaggsvamp med choy sum - Caixin houtougu]
Ingredienser:
30g torkad igelkottstaggsvamp
2 kycklinglår
150g sidfläsk
5 skivor oskalad ingefära
2 hela salladslökar
½ liter buljong
1-2 msk shaoxing risvin
1 msk skalad, hackad ingefära
½ msk skivad salladslök (det vita)
vitpeppar
salt
Något grönt såsom tex choy sum eller bok choy
1. Blötlägg svamparna i hett vatten och låt stå i ca 4 timmar. Krama sedan ur vattnet.
2. Lägg svamparna i en djup skål tillsammans med kycklinglåren, fläsket, den skivade ingefäran, de hela salladslökarna, buljongen och 1 msk risvin. Ställ skålen i en ångkokare och koka i en timme.
3. Ta ur svampen och spara undan buljongen.
4. När svampen svalnat så dela den i små bitar.
5. Blanda ihop äggvitan med potatismjöl så en smet bildas. Blanda svampbitarna med denna smet.
6. Koka upp vatten i en kastrull och släpp sedan ner svampbitarna en och en. Låt koka i ca en minut och fiska sedan upp dem med en hålslev och lägg dem åt sidan.
7. Hetta upp olja i en wok och woka den hackade ingefäran och den skivade salladslöken tills deras doft stiger tydligt ur woken. Slå på en till två deciliter av den sparade buljongen och när den kokat upp så lägg i svampen. Smaksätt med vitpeppar, lite extra vin och salt. Låt puttra ett slag på svag värme. Red eventuellt med lite extra potatismjöl och vatten.
8. Under tiden svampen puttrar på, koka snabbt eller woka snabbt de grönsaker som ska vara med. Lägg dem på serveringsfatet och häll sedan på svampen med sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar