Denna sichuanklassiker är ett fantastiskt sätt att tillaga sidfläsk. Först kokas fläsket i en hel bit. När det sedan svalnat skivar man det och wokar. Köttet återvänder alltså till woken vilket ger namnet. Vad för slags grönsak som ingår låter jag variera; det beror mest på vad jag råkar ha hemma. Nu senast blev det vanlig purjolök. Recept här.
måndag 11 juni 2012
Favorit i repris: "Tillbaka till pannan fläsk"
Denna sichuanklassiker är ett fantastiskt sätt att tillaga sidfläsk. Först kokas fläsket i en hel bit. När det sedan svalnat skivar man det och wokar. Köttet återvänder alltså till woken vilket ger namnet. Vad för slags grönsak som ingår låter jag variera; det beror mest på vad jag råkar ha hemma. Nu senast blev det vanlig purjolök. Recept här.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar