Måltiden bestod av följande rätter, allt smakade gott men ingen energi hade lagts på presentationen (vilket jag inte väntade mig heller):
En kall rätt på wokad Ma Si Han (Purslane på engelska, svenska vet jag inte) som var mycket god.
Ganguo niuwa. Oxgroda i torr panna. "Torrpannerätter" - ganguo - är rätter som serveras i en metallpanna på en brännare. Rätten får alltså stå och steka vidare på bordet. Oxgroda är något jag inte vill missa de gånger jag besöker Changsha.
Wokade kivor av fläskkött serverade med guoba (ett sorts kakor av nästan puffat ris). Det skulle egentligen vara mycket mer chili i den här men vi behövde en barnvänlig rätt.
Notan för dessa tre rätter plus öl blev 85 yuan.
Kan det vara portlak? (eng. common purslane)
SvaraRaderaFinns i den virtuella floran på http://linnaeus.nrm.se/flora/di/portulaca/portu/portole.html
Följer reseberättelsen med stort nöje.
/Håkan
Det ser ut att stämma: Portlak = Purslane. Tack så mycket.
SvaraRadera