måndag 22 augusti 2011

Sista lunchen i Changsha

Dags att lämna Changsha med ett eftermiddagsflyg upp till Beijing. Senast vi var på Qinghuang shifu fick vi en kupong värd 300 yuan om den användes följande måndag eller 150 yuan annars. Eftersom det just var måndag gick vi dit för lunch. Denna gång satt vi i det stora gemensamma rummet på bottenvåningen.

Vi lyckades bli mätta även denna gång:

Wok på selleri, gurka, cashewnötter, liljelökar och lite morot.

Glasnudel"skinn" - fenpi - med sarepsasenap.

Soppa med suan cai, köttbullar och ett ägg.

Anka med bland annat chili, vitlök och salladslök.

Blandat ångkokt: majs, sötpotatis, taro, jordnötter och ludna bönor.

En Chansha-specialitet är en kryddstark hot-pot i vilken man lägger i en viss typ av liten flodfisk.


Här ser man fiskarna i grytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar