onsdag 7 september 2011

Doufu med tomat


En bra vardagsrätt på doufu. Den innehåller inga exotiska ingredienser (förutom doufu då).

Recept: Fan qie dou fu - Doufu med tomat
fan qie - tomat
dou fu - tofu

Ingredienser:
350g fast doufu
300g tomat
30g gröna ärtor
½ salladslök (ljusa delen)
1 msk tomatpurée
1 tsk socker
½ tsk salt
(ev. lite kycklingfond)

1. Skala tomaterna (lättast efter en skållning). Dela dem i mindre bitar. Dela doufun i bitar. Hacka salladslöken.

2. Hetta upp olja på ganska låg värme i en wok. Stek först salladslöken i någon minut, lägg i 2/3 av tomaten och stek i oljan ett tag. Blanda sedan försiktigt ned doufun.

3. Slå på ca 2dl vatten, salt, socker och tomatpurée. Om det inte är viktigt att rätten ska vara vegetarisk så är det gott med en skvätt kycklingfond också. Höj värmen och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra tills det mesta av vätskan försvunnit.

4. Lägg i ärtor och den sista 1/3 av tomaterna. Blanda om så allt blir varmt. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar