Recept: Niu rou zheng jin zhen gu gan - Biff ångkokt med torkad enokisvamp
niu rou - biff
zheng - ångkoka
jin zhen gu gan - torkad enokisvamp
Ingredienser:
200-300g fint nötkött
1 rejäl vitlöksklyfta
1 bit skalad ingefära (ca 2 cm)
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk ljus soja
1 msk potatismjöl
1 salladslök
20-25g torkade svarta trädöron
20-30g torkad enokisvamp
1. Skär biffen i skivor (3x4 cm) och blanda med ½ tsk salt, socret, sojan och potatismjölet. Låt stå i ca en timme.
2. Blötlägg svamparna och gör iordning dem. Ha dem klara till när köttet är redo. Hacka vitlöken.
3. Lägg svampen i botten på en skål. Strö resten av saltet över och skiva över salladslök och ingefära. Lägg sedan på köttet i ett tunnt lager och strö vitlöken överst.
4. Ångkoka i 7-10 minuter tills köttet är tillagat så mycket som du tycker att det behövs.
5. Blanda om alltsammans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar