onsdag 28 september 2011

Biff ångkokt med torkad enokisvamp


Jag använde nötytterfilé till det här. En rätt trevlig rätt, inget extremt på något sätt. Mjukt kött och svampar med tuggmotstånd.

Recept: Niu rou zheng jin zhen gu gan - Biff ångkokt med torkad enokisvamp
niu rou - biff
zheng - ångkoka
jin zhen gu gan - torkad enokisvamp

Ingredienser:
200-300g fint nötkött
1 rejäl vitlöksklyfta
1 bit skalad ingefära (ca 2 cm)
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk ljus soja
1 msk potatismjöl
1 salladslök
20-25g torkade svarta trädöron
20-30g torkad enokisvamp

1. Skär biffen i skivor (3x4 cm) och blanda med ½ tsk salt, socret, sojan och potatismjölet. Låt stå i ca en timme.

2. Blötlägg svamparna och gör iordning dem. Ha dem klara till när köttet är redo. Hacka vitlöken.

3. Lägg svampen i botten på en skål. Strö resten av saltet över och skiva över salladslök och ingefära. Lägg sedan på köttet i ett tunnt lager och strö vitlöken överst.

4. Ångkoka i 7-10 minuter tills köttet är tillagat så mycket som du tycker att det behövs.

5. Blanda om alltsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar