måndag 19 september 2011

Strimlat fläskkött med paprika, lök och svarta trä-öron


Proportionerna är inte speciellt viktiga i denna snabblagade rätt. Den ska helst ätas direkt efter den lämnat woken.

Recept: Shi jin rou si - Blandat med strimlat fläskkött
shi jin - blandade
rou - (fläsk)kött
si - fina strimlor

Ingredienser:
200g finstrimlat fläskkött
strimlad grön paprika
strimlad röd paprika
strimlad gul lök
strimlade svarta trä-öron
1 msk potatismjöl
1 tsk + 1-2 msk ljus soja
½ tsk socker
1 tsk salt

1. Blanda det strimlade köttet med potatismjölet, 1 msk vatten och 1 tsk av sojan. Låt stå i några minuter.

2. Hetta upp olja på hög värme, woka först löken och när den mjuknat lägg då i köttet. När köttet nästan helt vitnat så sockra, salta och häll i resten av sojan. Woka runt några sekunder.

3. Lägg i svamp och paprika. Woka  runt ordentligt i 10-20 sekunder till. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar