måndag 19 september 2011
Strimlat fläskkött med paprika, lök och svarta trä-öron
Proportionerna är inte speciellt viktiga i denna snabblagade rätt. Den ska helst ätas direkt efter den lämnat woken.
Recept: Shi jin rou si - Blandat med strimlat fläskkött
shi jin - blandade
rou - (fläsk)kött
si - fina strimlor
Ingredienser:
200g finstrimlat fläskkött
strimlad grön paprika
strimlad röd paprika
strimlad gul lök
strimlade svarta trä-öron
1 msk potatismjöl
1 tsk + 1-2 msk ljus soja
½ tsk socker
1 tsk salt
1. Blanda det strimlade köttet med potatismjölet, 1 msk vatten och 1 tsk av sojan. Låt stå i några minuter.
2. Hetta upp olja på hög värme, woka först löken och när den mjuknat lägg då i köttet. När köttet nästan helt vitnat så sockra, salta och häll i resten av sojan. Woka runt några sekunder.
3. Lägg i svamp och paprika. Woka runt ordentligt i 10-20 sekunder till. Servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar