onsdag 14 september 2011

Gröna bönor med vitlök


Detta är en rätt för er som är väldigt förtjusta i vitlök. Vitlöken blir väldigt lite tillagad så smaken blir skarp. Det går bra att ersätta de långa bönorna med vanliga haricots verts.

Recept: Qiang ban jiang dou
qiang - steka och sedan koka (underligt ty ingen stekning förekommer)
ban - blanda
jiang dou - långa bönor

Ingredienser:
150g yardlong beans
2 rejäla vitlöksklyftor
½ salladslök (ljusa delen)
1 tsk rostade sesamfrön
1 torkad röd chili
½ tsk salt
2-3 msk olja

1. Koka upp vatten och låt bönorna koka i 3 minuter. Hacka vitlöken och salladslöken. Skär den torkade chilin i mindre bitar, använd inte kärnorna.

2. Skölj bönorna med kallt vatten och dela dem sedan i 3cm långa bitar och blanda dessa med saltet.

3. Lägg bönorna på serveringsfatet och lägg vitlök, salladslök och chili på toppen.

4. Hetta upp oljan så den blir mycket het. Häll den över bönorna och kryddorna.

5. Strö sesamfröna över alltsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar