lördag 3 september 2011

Morotstrimlor ångkokta med majsmjöl


Jag har struntat i att laga kinesisk mat ett tag men nu är det dags att börja igen. Dagens rätt är en enkel och god vegetarisk rätt.

Recept: Fen zheng hu luo bu - Morot ångkokt i mjöl
fen - mjöl
zheng - ångkoka
hu luo bu - morot

Ingredienser:
200g morot
2 msk grovt majsmjöl (polenta blir bra)
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 salladslök
3 torkade röda chilis
lite färsk koriander

1. Strimla moroten. Hacka vitlöken, skiva salladslöken tunnt och hacka koriandern grovt. Strimla den torkade chilin (här gäller det att ha en sort som inte är för spröd), släng bort alla frön.

2. Blanda morotstsrimlorna med majsmjölet och saltet. Lägg blandningen i en skål och täck denna med gladpack. Gladpacken ska vara med i ångkokningen och hindra vätskebildning i skålen.

3. Ångkoka på hög värme i 20 minuter.

4. Lägg resten av ingredienserna på toppen (se bilden ovan). Servera och blanda runt alltsammans vid bordet.

2 kommentarer:

  1. Men chilifröna ska man väl spara och plantera till våren?!!

    SvaraRadera
  2. Släng bort = använd inte i maträtten.

    SvaraRadera