Det är framförallt Tarons rotknölar som används i kinesisk matlagning, blad och stam går också att äta men det har jag själv aldrig gjort. Hela växten innehåller det giftiga ämnet kalciumoxalat så ingen del kan ätas rå. Man bör också använda handskar när man skalar bort det håriga skalet från knölarna för kaliumoxalatetet orsakar en irriterande klåda. Köttet innanför är ljust och fast.
Knölarna är rika på stärkelse och får när de kokas en mycket mjuk och behaglig konsistens. Jag har oftast stött på den som ingrediens i olika grytor och soppor eller ångkokt för sig själv. Det finns också en del smårätter i den kantonesiska dim sum-traditionen där man använder taro. På kinesiska så heter roten Yu tou. Tarorötter brukar finnas i asiatiska livsmedelsaffärer. Det finns en del olika sorter med varierande storlekar och former.
söndag 28 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
hur länge bör de kokas
SvaraRaderaBeror lite på storlek, hantera dem som potatis ungefär.
SvaraRadera