söndag 26 augusti 2012

Broccoli och Blomkål wokade i sichuanpepparsalt och chilipulver


Detta är en härligt kryddstark grönsakswok.

Recept: Jiaoyan chao shuang cai - Sicuanpepparsalt wokade två grönsaker
jiaoyan - sichuanpepparsalt
chao - woka
shuang - ett par/dubbel
cai - grönsak här

Ingredienser:
200g blomkålsbuketter
200g broccolibuketter
1/4 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt blandat 1/3 tsk rostad mald sichuanpeppar
starkt chilipulver

1. Hacka rödlöken och vitlöken.

2. Koka grönsakerna så de blir lagom mjuka, spola av och låt rinna av.

3. Hetta upp olja i en wok och woka sedan först lök, vitlök, chilipulver och sichuanpepparsalt tills deras doft stiger tydligt ur woken.

4. Släng i grönsakerna och woka runt allt i ca en minut. Korrigera sältan om det behövs. Servera.

1 kommentar:

  1. Den här måste jag testa! jag har varit lite lat och bara ångkokt kyckling, bara satsat på säkra kort alltså!

    SvaraRadera