söndag 2 september 2012

Stekta räkor med forellkaviar



Jag inspirerades av ett kinesiskt sätt att servera rysk kaviar på räkor där varje gäst får en klick kaviar serverad på toppen av en liten skål med stekta räkor. Först tänkte jag pröva detta men insåg snabbt att det finns mer än ekonomiska skäl att låta bli - störpopulationerna är mycket utsatta.
Istället marinerade jag och stekte räkor som jag serverade alla i en skål; generöst toppade med forellkaviar.

Recept: Stekta räkor med forellkaviar

Ingredienser:
400g råa skalade räkor
1 msk shaoxing risvin
1 tsk ljus soja
½ tsk salt
1 tsk socker
vitpeppar (ett par varv på kvarnen)
1 tsk sesamolja
några matskedar forellkaviar

1. Marinera räkorna i en timme. Marinaden består av alla ingredienser utom kaviaren.

2. Hetta upp en stekpanna, sprid ut räkorna och stek i 20-30 sekunder på varje sida. Woka runt dem lite på slutet om de inte verkar riktigt klara.

3. Lägg räkorna i en skål och sprid ut forellkaviaren ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar