måndag 20 juni 2011

Kantareller och svarta trä-öron

Det här är ett hemmasnickrat recept. Jag hittade på det en gång för några år sedan när jag hittat för lite kantareller för att göra något med enbart dem. Kombinationen med svarta trä-öron är i mitt tycke ricktigt bra; kantarellerna står för smak och trä-öronen adderar en trevlig konsistens och volym. Tillagningsättet är tillräckligt kinesiskt för att rätten ska få vara med här. Proportionerna mellan de två svampsorterna är inget att oroa sig över.

Recept: Kantareller och svarta trädöron

Ingredienser:
kantareller
torkade svarta trä-öron
1-2 vitlöksklyftor, skivade
lite salt
½ tsk potatismjöl
½ dl vatten eller kycklingbuljong

1. Lägg trä-öronen i hett vatten och när de vecklat ut sig så skär dem då i små bitar/strimlor.

2. Rensa och dela kantarellerna. Stek dem utan fett tills vattnet kokat ur dem. Lägg dem sedan åt sidan.

3. Hetta upp olja i pannan och lägg i vitlöken, när den doftar tydligt släng då i all svamp. Woka allting i ett par minuter, salta. Blanda vatten (alt. buljong) och potatismjöl och rör ner detta bland svampen. Stjälp upp det hela på ett serveringsfat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar