onsdag 22 juni 2011
Tusenåriga ägg med grön paprika
Detta är ett ganska vanligt sätt att servera tusenåriga ägg (3-4st): Skär äggen i klyftor (åttondelar blir bra). Skär en eller två gröna paprikor i stora bitar och stek dem i lite olja med utsidan nedåt tills de mjuknat. Låt paprikan svalna och hacka den sedan i små bitar. Lägg paprikan i mitten på en tallrik, arrangera äggklyftorna runt om, häll till sist 1-2 msk ljus soja över paprikan och några teskedar chiliolja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag läser oregelbundet så du kanske redan skrivit om det, men jag är nyfiken på dina erfarenheter av Kina och hur det kommer sig att du har så stora kunskaper om mat, kultur och tecken.
SvaraRaderaDvs kan du skriva en post om hur du kom i kontakt med Kina och maten där osv.
hur beställer man grejjor från kina/ludvig
SvaraRadera@Spacebabe: Jag ska nog skrive en "Om mig-sida" vid tillfälle.
SvaraRadera@Ludvig: Det har jag aldrig prövat men det borde väl vara som när man beställer något ifrån vilket annat land som helst.