Det brända skinnet syftar på att doufun friteras så den får en brungul lite fast yta.
Recept: Shao pi dou fu - Doufu med brännt skinn
shao - brännt
pi - skinn, skal
dou fu - tofu
Ingredienser:
300g fast doufu
50g svarta träd-öron (vikt efter blötläggning)
50g morot
50g selleri eller något annat grönt
1-2 vitlöksklyftor, skivade
skivad ingefära, lika mycket som vitlöken
1-2 salladslökar, skivade diagonalt
1 msk ljus soja
½ tsk socker
1 dl vegetarisk eller kycklingbuljong
1 tsk potatismjöl blandad med lite vatten
lite salt
1 tsk sesamolja
1. Skär doufun i ca ½cm tjocka skivor. Fritera dem tills ytan fått färg och hårdnat något. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva moroten och sellerin. Skär bort de hårda fästena från svampen.
2. Hetta upp lite olja i woken och stek först vitlök ingefära och salladslök tills doften känns tydligt. Lägg i svamp, morot och selleri. Woka runt ett slag och lägg sedan i doufu. Woka försiktigt i ca 20 sekunder till.
3. Slå på soja, buljong, socker och salt. Rör försiktigt i ca 30 sekunder till och rör sedan i potatismjölsblandingen så såsen tjocknar. Ringla över sesamoljan allra sist.
lördag 11 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar