onsdag 16 april 2014

Luffa


Luffa, en gurksläkting, är i Kina en vanligt använd grönsak. Den mogna luffan används till att göra bad och tvättsvampar men den omogna frukten går att äta. På kinesiska heter den sigua (丝瓜) vilket ordagrannt blir "silkesmelon". Det finns två vanliga variante: en lite smalare med markerade längsgående åsar (den på bilden ovan) samt en lite bulligare utan de markerade åsarna.
Skivad eller strimlad luffa används gärna i soppor och ofta tillsammans med ägg. 

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Hittade din blog i dag och blir så glad att det åtminstone finns en person till i Sverige som förstår att uppskatta och laga autentisk kinesiskt mat.

    Det ska bli fantastiskt roligt att följa din blogg i fortsättningen och prova dina recept.

    mvh,

    Johan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul, vi är tydligen några stycken. /Eric

      Radera