Ett till sätt att tillaga kycklingfötter.
Recept: Hong lu ji zhua - Rödkokta kycklingfötter
hong - röd
lu - koka i kryddig buljong
ji zhua - kycklingfötter
Ingredienser:
500g kycklingfötter
1 msk fänkålsfrön
1 bit cassiabark
5 skivor ingefära med skal
1 salladslök
2 msk shaoxing risvin
2 msk ljus soja
1 tsk mörk soja
2 msk socker
2 tsk salt
1. Klipp av varje tå alldeles ovanför klon. Blanchera gärna fötterna i en minut eller två.
2. Hetta upp olja i en wok eller gryta. Lägg i sockret och när det smält och fått en vacker röd färg så häll i ca 2l vatten. När det kokat upp lägg i salladslöken (banka till den lite), ingefäran, sojor, vin, fänkål och cassia. Låt det koka i ca tio minuter och lägg sedan i kycklingfötterna. Låt fötterna koka försiktigt i 30-45 minuter. Häll i saltet när det är ca 10 minuter kvar.
3. Fiska upp fötterna och låt dem svalna.
torsdag 2 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar