torsdag 2 september 2010

Rödkokta kycklingfötter

Ett till sätt att tillaga kycklingfötter.

Recept: Hong lu ji zhua - Rödkokta kycklingfötter
hong - röd
lu - koka i kryddig buljong
ji zhua - kycklingfötter

Ingredienser:
500g kycklingfötter
1 msk fänkålsfrön
1 bit cassiabark
5 skivor ingefära med skal
1 salladslök
2 msk shaoxing risvin
2 msk ljus soja
1 tsk mörk soja
2 msk socker
2 tsk salt

1. Klipp av varje tå alldeles ovanför klon. Blanchera gärna fötterna i en minut eller två.

2. Hetta upp olja i en wok eller gryta. Lägg i sockret och när det smält och fått en vacker röd färg så häll i ca 2l vatten. När det kokat upp lägg i salladslöken (banka till den lite), ingefäran, sojor, vin, fänkål och cassia. Låt det koka i ca tio minuter och lägg sedan i kycklingfötterna. Låt fötterna koka försiktigt i 30-45 minuter. Häll i saltet när det är ca 10 minuter kvar.

3. Fiska upp fötterna och låt dem svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar