lördag 8 augusti 2015

Kall vattenspenat med vitlök och saltad chili


Detta är en väldigt enkel och god grön rätt,

Recept: liang ban kong xin cai - Kallblandad vattenspenat
liang ban - kallblandad
kong xin cai - vattenspenat

Ingredienser:
1 bunt vattenspenat
hackad vitlök
saltad hackad chili
sesamolja (ungefär 1 tsk)


1. Skär av stammarna ca 3cm nedanför bladen. Dela stammarna i kortare sektioner, låt bladen vara odelade.

2. Koka up vatten i en kastrull, Släng i stambitarna och låt koka 1-2 minuter. Lägg sedan i bladen och låt det hela koka tills balden mörknat och mjuknat.

3. Häll av vattnet. Spola kallt. Pressa försiktigt ur överflödigt vatten.

4. Blanda med vitlöken, chilin och oljan. 

7 kommentarer:

  1. Tack

    Trevligt att du är igång igen!

    /Tompa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nu ska jag nog få lite tid över till detta.

      Radera
    2. Håller med Tompa, kul att du är igång igen :)

      Radera
  2. Din blogg om kinesisk mat är bäst i världen. Stå på, Erik.

    Johan

    SvaraRadera
  3. Din blogg om kinesisk mat är bäst i världen. Stå på, Erik.

    Johan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack det ska jag göra.

      Radera
  4. Inga riskok värda att blogga om under semestern? :)

    /Tompa

    SvaraRadera