onsdag 28 mars 2012

Skivad vattenkastanj wokad med svarta trä-öron


Det måste vara färsk vattenkastanj till detta recept, burkvarianten skulle bli helt menlös ty här är kastanjernas smak en viktig del. Rättens sötma gör den utmärkt att kombinera med någon rätt som är riktigt riktigt stark. Det blir en ganska rejäl laddning på det här receptet.

Recept: Biqi chao heimuer - Vattenkastanjer wokade med svarta trä-öron
biqi - vattenkastanj
chao - woka
heimuer - svarta trä-öron

Ingredienser:
500g färska vattenkastanjer
25g torkade svarta trä-öron
1 vitlöksklyfta
det gröna från en salladslök
1/4 röd paprika
3/4 dl grönsaks eller kycklingbuljong
1 msk ljus soja
3/4 tsk potatismjöl
salt
sesamolja


1. Blötlägg svampen i uppkokat vatten under ca ½ timme. Rensa dem sedan och dela i lagom stora bitar.

2. Skala och skiva vattenkastanjerna.

3. Hacka vitlöken, skiva salladslöken och skär paprikan i små romber. Blanda buljong, soja och potatismjöl.

4. Hetta upp olja i en wok. Lägg först i vitlöken och woka den i ca 10 sekunder. Lägg i svamp och kastanjer och woka i en minut eller två. Salta.

5. Lägg i paprikan och woka i ca 20 sekunder. Släng sedan i salladslöken och rör i buljongblandningen. Woka runt så att allt är blandat och servera. Ringla på lite sesamolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar