lördag 17 augusti 2013

Kycklinglever wokad med kinesisk gräslök och färsk chili


Den kraftiga smaken hos kinesisk gräslök går väldigt bra ihop med lever. Tillsammans med chili blir det fantastiskt. Röd chili blir bäst färgmässigt.

Recept: Jigan chao jiucai - Kycklinglever wokad med kinesisk gräslök
jigan - kycklinglever
chao - woka
jiucai - kinesisk gräslök

Ingredienser:
450g kycklinglever
en rejäl bunt kinesisk gräslök
färsk röd chili i valfri mängd
1-2 vitlöksklyftor
1½ msk ostronsås
1 tsk mörk soja
1 msk ljus soja
salt

1. Sjölj levrarna i kallt vatten. Lägg dem sedan i kokande vatten och låt vattnet koka upp igen. Ta ut levrana rensa bort hinnor och fett. Skär dem i skivor.

2. Skär gräslöken i korta längder. Skiva chilin diagonalt och hacka vitlöken.

3. Hetta upp olja i en wok. Stek först vitlöken ett slag och lägg sedan i leverskivorna. Woka dem nästan klara och tillsätt kinesisk gräslök och chili. Woka runt ett slag och tillsätt sojor och ostronsås.

4. Smaka av med salt.

4 kommentarer:

  1. Blev jävligt gott! Bra recept!

    Älskar denna blogg som jag nyligen upptäckt..
    Du får aldrig sluta skriva :)
    Gärna mer om dumplings om man får önska.

    /Tompa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, tackar! Har tappat fart lite detta året men hoppas få upp den igen.

      mvh
      Eric

      Radera
  2. Åh! Både det här och kycklingtärningsreceptet verkar spännande, måste prova snarast. Tyvärr finns färsk kycklinglever bara någon gång i månaden i butikerna här i närheten, och förra veckans ranson blev lättstekta med vitlök, ingefära och vitpeppar, sedan dränkta i pressad citron och ljus soja. Gott det också ;)

    SvaraRadera
  3. Som synd är så är övriga delar av familjen inte speciellt förtjusta i lever av något slag så det blir ganska sällan för mig med.

    SvaraRadera